Dag 8: vrijdag 16 augustus van Mensingeweer naar Langelo 87kmnaar

16 augustus 2024 - Norg, Nederland

Voor de 1ste dag regen gedurende 2 uren en dan terug mooi fietsweer. We maken een ommetje via de Waddenzee waar we op de dijken tussen de schapen laveren. Op de dijk komen we ook de Ijzeren wadlopen tegen, stoere kerel. Zo naderen we Pieterburen waar onze aandacht onmiddellijk getrokken wordt door het opvangcentrum voor zeehondjes. Dat kennen we nog van vroeger. Nog wat verder poseren webij het officiële startpuntvan het Pieterpad. Opdracht geslaagd,  we hebben het hele Pieterpad gefietst. Vanaf nu rijden we huiswaarts door Midden Nederland. Kilometers lang fietsen we op de Meren en Maden route te midden van uitgestrekte moerassen. We rijden voorbij  verschillende boerderijen met hun eigen kleine windmolens die er gekomen zijn op initiatief van een groep studenten. Overnachtingsadressen vinden wordt steeds moeilijker maar na een 20-tal telefoontjes weten we morgen toch weer waar slapen. Vrienden op de fiets wordt steeds populairder,  dat is duidelijk.  Tot morgen.

1. Paul en Lieve:
    16 augustus 2024
    dag Erik, Nora,
    al op de 'terugweg'?!
    jullie passeren Veenhuizen? een rijkskolonie van weleer (denk aan Merksplas) en verderop het Fochtelooërrveen, mss spotten jullie wel een Kraanvogel!
    veel succes met de terugweg...