Dag 9, 17 augustus. Van Langelo naar Welsum, 120km

17 augustus 2024 - Welsum, Nederland

We verlaten Langelo samen met de man van het gastgezin. Hij wijst ons de weg naar Veenhuizen. Een dorp met een geschiedenis van wezen, landlopers, gevangenen. Hans get complex doet ons een beetje aan Wortel denken. Na Veenhuizen bereiken we al vlug het uitgestrekt natuurgebied Fochtrloërveen. Kraanvogels hebben we niet gezien maar het is wel een heel mooi gebied.  Alle dagen kruisen ooievaars ons pad, nu leggen we er eentje op foto vast. In het kleine Havelte staat een grote kerk met in de toren de chamadron. Het is een uniek muziekinstrument,een soort orgel. We rijden Zwolle niet binnen maar fietsen wel voorbij Dinoland. Hattem rijden we binnen via de poort die deel uitmaakt van de stadsmuren. Het is een oude Hansestad. Na 120km bereiken we ons gastgezin in Welsum,waar we hartelijk ontvangen werden. De gastvrouw vertelt honderduit over het dorp en haar inwoners en ook over deWelsumerkip, hun plaatselijk kippenras. Het wordt nog een gezellige avond en bijgevolg een late blog. Tot morgen.